Konut sektörünün gözde şehri İzmir'de yatırımlar sürüyor

12 August 2020

Özellikle İstanbul, Ankara, Antalya gibi şehirlerde arsa bulma problemi meydana geldiğinde markalı konut yatırımcılarının ilk adresi İzmir oldu. İzmir'de son yıllarda birçok markalı konut projesi yükseldi. Gelecek dönemlerde de yatırımların hız kesmeden devam edeceği belirtiliyor.

Yeni Asır'da yer alan habere göre, İzmir'de inşaatına devam edilen konut sayısı 15 bin seviyesinde bulunuyor. İzmir'de faaliyet gösteren konut sektörü temsilcileri ise şehirde inşaat ve gayrimenkul sektörünün önünün açık olduğunu vurguluyor.

"İZMİR'DE KONUT İHTİYACI ARTTI"

İzmir'in yakın dönemde Türkiye'de yaşam alanı bakımından en çok ilgi gören şehirlerin başında geldiğine değinen İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Celalettin Kozanoğlu, son 10 yılda İzmir'in itibarının arttığını belirtti.

İzmir'e bu ilginin 30-40 yıl daha sürmesini beklediğini belirten Kozanoğlu, "Uygun iklimi ve ulaşım olanakları, güvenli bir şehir olması gibi birçok etken, İzmir'i birkaç adım öne çıkarıyor. Bu durum, korona virüs sürecinde bile kendini gösterdi. İzmir, en fazla konut araştırması yapılan, talebin üzerinde yoğunlaştığı şehirlerden biri oldu. Ev fiyatlarındaki artış, yüzde 20'lere ulaştı. İzmir'de konut ihtiyacı artıyor. Bu ihtiyaç, yılda 30 bin konutu buluyor. İzmir'de, mevcut durumda 15 bin konutun yapımına devam ediliyor. Bu da yaklaşık 2 milyar liralık bütçeyi ifade ediyor" ifadelerini kullandı.

"İZMİR'DE YAPI STOKU ESKİ"

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kahraman ise İzmir'deki yapı stokunun eski olduğunu ifade ederek bu durumun yeni projelere ilgiyi de artırdığı düşüncesini paylaştı.

İzmir'deki yapı stokunun yüzde 75 oranında eski binalardan oluştuğu bilgisini aktaran Kahraman, "Bu ciddi bir oran ve İzmir'in kentsel dönüşüme aday bir şehir olduğunu gösteriyor. İzmir, aynı zamanda nüfusu artan, göç alan bir kent. Bu doğrultuda, şehrimizdeki konut ihtiyacı da artıyor. Son yıllarda İzmir'de; yüksek katlı, büyük siteleri içeren projelerin sayısı arttı. Özellikle eski binalarda oturanlar, yeni projelere ciddi talepte bulunuyor. Şehrimizde, nitelikli projeler yapılmaya devam edilecek. İzmir'de, inşaat ve gayrimenkul sektörünün önü açık" şeklinde konuştu.