Konut sigortası neleri kapsıyor?

04 May 2021

2020 yılında dünya genelinde doğal afetlerden en fazla etkilenen ülkelerin başında maalesef Türkiye yer aldı. Hem kış döneminde hem de yaz döneminde ülkemizin birçok farklı noktasında doğal afetler yaşandı. Aynı zamanda deprem kuşağında yer alan ülkemizde deprem sigortası konutlar için zorunlu durumda bulunuyor. Ancak deprem sigortası ile konut sigortası aynı kapsamda yer almıyor. Konutlarını güvence altına almak isteyen mülk sahipleri, "Konut sigortası neleri kapsıyor?" sorusuna yanıt arıyor. İşte bu sorunun cevabı…

KONUT SİGORTASI FİYATLARI NE KADAR?

Konut sigortaları, maliyeti düşük sigorta türü olarak biliniyor. Bu sigorta türünde tek tip fiyat politikası bulunmazken sigorta şirketine göre fiyatlarda farklılık gösteriyor.

KİRACILAR KONUT SİGORTASI YAPABİLİR Mİ?

Konut sigortasını yalnızca ev sahipleri yapmıyor. Aynı zamanda bir gayrimenkul üzerinde kiracı durumunda olanlar da konut sigortası yaptırabiliyor. Böylelikle kiracılar da sigorta ile varlıklarını güvence altına alıyor.

KONUT SİGORTASI KAPSAMI

Deprem sigortası ile karıştırılan konut sigortası, deprem sonrasında dairede meydana gelen hasarları güvence ediyor. İsteğe bağlı olan konut sigortasının kapsadığı diğer zararlar:

- Sel ve su baskını
- Yangın
- Hırsızlık
- Eve yıldırım düşmesi
- Kar nedeniyle oluşan hasarlar
- Yer kayması sonrası oluşan hasarlar
- Yakıt sızması sonrası oluşan hasarlar
- Kara veya deniz taşıtı çarpması
- Terör saldırıları