KONUTDER Kapatıldı

25 July 2016

2011 yılında kurulan ve inşaat sektörünün önde gelen 24 şirketinin üye olduğu Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) kapatıldı...

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimin ardından Fetullahçı Terör Örgütü ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle çok sayıda okul, yurt, vakıf, sendika ve sağlık kuruluşu kapatıldı.

23 Temmuz 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kapılacak yerlerin tam listesinde inşaat sektörünün önde gelen derneklerinden Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği'de (KONUTDER) yer aldı.

Türkiye'de markalı konut üreten 24 inşaat şirketinin üye olduğu KONUTDER 2011 yılında kurulmuştu. Bugüne kadar 200 binin üzerinde konut üreten ve yılda 3 milyar dolarlık ekonomiye katkıda bulunan üyelerin olduğu dernek Resmi Gazete'de yayınlanan kararla birlikte kapatıldı.

Konutder'in üyeleri arasında Ağaoğlu, Avrupa Konutları, DAP Yapı, Mesa, Kuzu Grup, Torunlar GYO, DKY İnşaat, Ege Yapı, İş GYO, Nef, Fer Yapı, Sinpaş GYO, Soyak, Sur Yapı, Teknik Yapı, Arven, Besa, Çukurova Gayrimenkul, EYG Group, Garanti Koza, Gürallar Yapı, Metropolist, Metsan İnşaat, Solid İnşaat yer alıyor.