Konutta indirim kampanyası sonra erdi yüzde 10 zam kapıda

01 July 2018

Başta GYODER, İNDER ve KONUTDER’in başlattığı yüzde 20 indirim kampanyasının sonra ermesi, ardından bankaların konut kredisindeki faiz oranlarını tekrar yüzde 2 dolaylarına çekmesi, konut alımındaki tarihi fırsat döneminin bitmesine sebep oldu. Öte yandan inşaat maliyetlerindeki artışın, konut fiyatlarına olumsuz yönde etki edeceği ve konut fiyatlarının yüzde 10 dolaylarında bir yükselişe şahit olacağı tahmin ediliyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan KONUTDER Başkanı Altan Elmas, inşaat maliyetlerinin son bir yılda yüzde 19.91 oranında arttığını ve bu artışın konut fiyatlarını da etkileyeceğini söyledi. Önümüzdeki Eylül ayına kadar, konuttaki fiyatların yaklaşık yüzde 10 oranında zamlanacağını ifade eden Elmas, konut almak isteyenlerin elini çabuk tutmaları gerektiğini ifade etti.

FİYAT ARTIŞININ TEMEL SEBEBİ DOLAR

Yaptığı açıklamada, inşaat maliyetindeki artışın temelinde doların kurunun bulunduğunu belirten Elmas, dolara endeksli PVC, mekanik ve elektronik malzemeler dahil her şeyin fiyatının arttığını, özellikle de elmas, demir ve çimento gibi malzemelerde ciddi bir fiyat artışının yaşandığını söyledi.

FIRSAT DEVAM EDİYOR

KONUTDER Başkanı Altan Elmas, konut fiyatlarında ve faiz oranlarındaki indirimin sonra erdiğini fakat alım fırsatının henüz bitmediğini ifade etti. Her geçen gün fiyatların biraz daha yükseleceğini belirten Elmas, firmaların, inşaattaki artan maliyetleri konut fiyatlarına yansıtacağını ve dolayısıyla, ev sahibi olmak isteyenlerin her geçen gün daha yüksek fiyatlarla karşılaşacaklarını vurguladı.