Konya Ahırlı'da 121 yeni sosyal konut inşa edilecek

11 May 2021

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye genelinde sosyal konut üretme çalışmalarına devam ediyor. TOKİ'nin sosyal konut projeleriyle dar ve orta gelirli vatandaşlara konut sahibi olma şansı sunuluyor. Bu projeler ile aynı zamanda nitelikli ve sağlıklı yaşam alanları şehirlere kazandırılıyor.

Konya'nın Ahırlı ilçesinde yeni TOKİ projesinin hayata geçirileceği duyuruldu. İhale sürecine giren proje kapsamında 121 adet sosyal konut inşa edilecek.

Yapılan bilgilendirmeye göre, TOKİ Konya Ahırlı projesinin ihalesi 17 Mayıs 2021 günü düzenlenecek. İhaleden sonra kazanan firmanın belirlenmesi ve firmaya yer tesliminin yapılmasından sonra inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor.

450 GÜN İÇERİSİNDE TESLİM EDİLECEK

TOKİ'den yapılan bilgilendirmede, TOKİ Konya Ahırlı projesinde 121 adet sosyal konutun yanı sıra 1 adet ticaret merkezi, 1 adet büfe, alt yapı ve çevre düzenlemesi işlerinin de yapılacağı belirtildi.

Proje sözleşmesinin imzalanmasından sonra 10 gün içinde firmaya yer tesliminin yapılacağı belirtildi. Yer tesliminden itibaren 450 takvim günü içerisinde ise proje tamamlanacak. Proje ile Ahırlı'da nitelikli ve modern bir yaşam alanı oluşturulacak.

TOKİ Konya Ahırlı projesinde yer alacak konut türleri, büyüklükleri konut fiyatları ve ödeme seçenekleri, başvuru tarihleri, kura çekim tarihi gibi konularda resmi bilgilerin önümüzdeki aylarda TOKİ tarafından yapılması bekleniyor.