Konya Ereğli’ye Milyonluk Yatırımlar!

10 September 2015

Konya'ya bağlı Ereğli ilçesinde inşa edilen Fen İşleri projesi milyon liralık yatırımla yükseliyor.

Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, mahalle muhtarlarına Fen İşleri Şantiyesini gezdirerek, yapılacak yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Fen İşleri Şantiyesinde incelemelerde bulunan Başkan Özkan Özgüven, başta asfalt plenti olmak üzere birçok kalıcı hizmetin Ereğli ve çevre ilçelerle buluşturulacağını söyledi. Bu yatırımın Ereğli için bir kazanç olduğuna vurgu yapan Başkan Özgüven, saatte 240 ton kapasiteli asfalt plenti hakkında detaylı bilgi verdi.

Başkan Özgüven, Türkmen-Zengen yolunun ihale sürecinin tamamlanma aşamasına geldiğini ve 12 milyon TL’lik bir yatırım ile bu yolun Ereğli’ye büyük ivme kazandıracağını ifade etti. İvriz yolunun da bu yıl içerisinde genişletme çalışmasına başlatılması için çalıştıklarını anlatan Başkan Özgüven, istimlak çalışmalarının önümüzdeki günlerde başlayacağını belirtti. Özgüven, Kuzukuyu yolunda da gerekli çalışmaların başlatıldığını ancak taban suyu sorunu nedeniyle çalışmaların daha kapsamlı bir proje ile hız kazanacağını sözlerine ekledi.

Şantiyeyi gezen mahalle muhtarları ise ilçeye kazandırılan yatırımlar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven’e teşekkür etti.

İHA