Konya – İstanbul Yüksek Hızlı Treni 1Hafta Bedava!

18 December 2014

Dün açılışı yapılan Konya - İstanbul YHT hattı, 1 haftalığına ücretsiz olacak.

Konya-İstanbul Yüksek Hızlı Tren seferleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açılış töreniyle seferlerine başladı. Erdoğan, YHT seferlerinin 1 hafta ücretsiz olacağını açıkladı.

Konya- İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri dün başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın katıldığı törenle seferlerine başlayan YHT, otobüsle 10-11 saat süren iki şehir arasındaki mesafeyi 4 saat 15 dakikaya düşürecek.

KONYA - İSTANBUL YHT BİLET FİYATLARI

YHT'lerde erken bilet alanlar 42.5 liradan başlayan fiyatlarla seyahat edecek. Ekonomide tam bilet 85, business koltukta ise 119 lira olacak. 7-12 yaş arası ve 65 yaş üstü olan yolcular yüzde 50 indirimli olarak hesaplı seyahat imkânı bulacak.

KONYA - İSTANBUL YHT SEFER SAATLERİ

Konya-İstanbul YHT seferleri günde 2 gidiş 2 dönüş olarak hizmet vermeye başlayacak. YHT’ler Konya’dan 6.10 ve 18.35′te hareket edecek.

KONYA - İSTANBUL YHT GÜZERGÂHI

Bakan Lütfi Elvan, İstanbul Pendik'ten 7.10 ve 18.30 saatlerinde hareket edecek YHT’lerin, İzmit, Arifiye, Bozüyük, Eskişehir ve Konya güzergahında hizmet vereceğini kaydetti.

YHT SEFERLERİNE YENİ DÜZENLEME

Konya-İstanbul YHT seferlerinin başlamasıyla birlikte YHT’lerin sefer ve hareket saatlerinde yeni düzenleme yapıldığını bildiren Bakan Elvan, buna göre; Ankara-İstanbul-Ankara arasında günlük 10 sefer, Konya-İstanbul-Konya arasında günlük 4 sefer, Ankara-Konya-Ankara arasında günlük 14 sefer, Ankara-Eskişehir-Ankara arasında günlük 8 sefer olmak üzere toplam 36 sefer yapılacağını açıkladı.