Konya metrosu 4 yıl içerisinde tamamlanacak

04 November 2019

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ortak çalışmasıyla hayata geçirilecek Konya metrosu iki etaptan oluşacak. 7.5 milyar TL yatırım bedeliyle hayat bulacak projenin 4 yıl içerisinde tamamlanacağı açıklandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya metrosu için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile 1 Kasım Cuma günü, "Hafif raylı sistem hattı yapım işi ile elektromekanik sistemlerin temini, kurulumu ve işletime alınması işleri ve demiryolu araçlarının temini" sözleşmesinin imzalandığını bildirdi. AA'nın aktardığı habere göre, metronun yapım bedeli Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından karşılanacak.

22 DURAKTAN OLUŞACAK

Konya metrosunun detaylarıyla ilgili bilgiler de paylaşan Başkan Altay, inşa çalışmalarının hızlı bir şekilde tamamlanacağını belirterek, "Konya metrosunun ilk etabı Necmettin Erbakan Üniversitesi Köyceğiz Kampüsü'nden başlayıp, Meram Tıp Fakültesi, Beyşehir Yolu, Eski Sanayi, Yeni Gar İstasyonu, Fetih Caddesi, Ahmet Özcan Caddesi, Çeçenistan Caddesi ve Meram Belediyesi'nde tamamlanacak. 21,1 kilometrelik ilk hattın ihalesi ve sözleşmesi gerçekleştirilmiş oldu" şeklinde konuştu.

Metronun 22 duraktan oluştuğunu belirten Altay, "Metromuzda 35 dakikada seferin tamamlanması planlanıyor. Böylece Meram ve Selçuklu arasında vatandaşlarımız için kolay bir ulaşım arzu ediyoruz. İnşallah ikinci etabın da tamamlanmasıyla birlikte Konya çok önemli bir mesafe kat etmiş olacak" ifadelerini kullandı.