Köprü ve Otoyollar Bayram Boyunca Ücretsiz

08 September 2016

Kurban Bayramı'nda yola çıkacaklara müjde geldi. Kurban Bayramı tatili boyunca köprü ve otoyollar ücretsiz olarak hizmet verecek...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan bayramda yola çıkacaklara müjdeyi verdi. 10 Eylül itibariyle başlayacak olan ve 9 gün sürecek olan Kurban bayramı süresince Karayolları Genel Müdürlüğünce (KGM) işletilen otoyol ve köprülerin ücretsiz olacak.

Bakanlar Kurulu kararıyla yap-işlet-devret (YİD) modeliyle yapılan köprü ve otoyollar ücretsiz kullanıma dahil olmayacak.

Kurban Bayramı tatili nedeniyle 25-30 milyon vatandaşın yola çıkacağını belirten Bakan Arslan "Bayram trafiğinde tüm yollarda yaşanacak yoğunluk nedeniyle Bakanlık olarak kara, deniz, hava ve demiryollarında tüm önlemlerimizi almış bulunuyoruz" dedi.

Bakan Arslan, 10-17 Eylül tarihlerinde banliyo hatlarının yanı sıra yüksek hızlı tren hatlarında da ek seferler konulduğunu, İzmir Mavi Tren, Konya Mavi Tren, Doğu Ekspresi, Güney-Kurtalan/Van gölü Ekspresi, Erciyes Ekspresi, Fırat Ekspresi ve Pamukkale Ekspresi’ne de bir adet fazladan pulman vagon eklendiğini açıkladı.