Mağarada Yaşamanın Bedeli : 3,5 Milyon Dolar

30 September 2014

Dünya üzerindeki en ilginç evlerden biri olma özelliği taşıyan 'Muhteşem Mağara' 3,5 milyon dolara satışa çıkarıldı.

Hazırlayan : Tugay TOPÇU / Yeniemlak.com

Amerika Birleşik Devletleri - California'nın Malibu bölgesi ülkenin emlak ve gayrimenkul cenneti olarak biliniyor. Bölgeyi emlak açısından bu kadar önemli yapan ise standartın üzerinde inşa edilen konutların yer alması...

California'nın Malibu bölgesinde ikamet edenlerin 'Magnificent Cave' yani 'Muhteşem Mağara' olarak nitelendirdiği bir ev var. İşte Malibu'nun standartın üzerinde inşa edilmiş olan yüzlerce konut arasında en meşhuru bu: 'Muhteşem Mağara'

Malibu'nun merkezi dışında konumlanan ve 'Çakmaktaşlar' çizgi filminden esinlenerek inşa edilmiş olan bu ev, görenleri kendine hayran bırakacak kadar iyi dekore edilmiş.

Alternatif konut tutkunlarının yakından bildiği 'Muhteşem Mağara'nın sahipleri ünlü Amerikalı televizyon sunucusu Dick Clark ve eşi, mağara evlerini tam 3,5 milyon dolara satışa çıkardı. Sıradışı yapısı ve kentin gürültülü atmosferinden uzak olmasının yanında 'mağarada yaşam' vaad eden bu eve sahip olabilmek için onlarca kişi zaman zaman Clark ailesinin kapısı çalmış.

Evi şimdiye kadar satmayı hiç düşünmediğini söyleyen Dick Clark, daha konforlu ve lüks bir ev alabilmek için 'Muhteşem Mağara'yı satılığa çıkardığını dile getiriyor.

Profesyonel tasarımcılar, aslında sıradan bir mağara olan bu yeri 'yaşam alanı' yapma konusunda ustalıklarını konuşturmuşlar. Doğal atmosferi bozmadan yapılan peyzaj çalışmaları ise bu mağarayı 'muhteşem' yapacak özellikleri tamamlamış.