Maltepe Yaşam Kalitesinde Sıçrama Yaptı!

18 September 2015

İlki 2010 yılında yapılan “İstanbul’da Yaşam Kalitesi Araştırması”nda, 39 ilçe arasında 26'ncı sırada yer alan Maltepe, son yapılan araştırmaya göre 10’uncu sıraya çıktı...

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Şeker tarafından gerçekleştirilen “İstanbul'da Yaşam Kalitesi Araştırması”na göre, 2010 yılında 26’ncı sırada yer alan Maltepe, yaşam kalitesi açısından 10’uncu sıraya yükseldi.

AVRUPA VİZYONU
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe’ye Avrupa vizyonu kazandırmak için yola çıktıklarını ve bu yöndeki çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Maltepe giderek gelişiyor. Yaşam standardı açısından yükselişimiz devam ediyor. Kültürden sanata, çevreden altyapıya kadar bir dizi alanda İstanbul’un, Türkiye’nin ve hatta dünyanın en yaşanılır ilçesi olabilmek adına mücadele ediyoruz. Her mahalleye iki kreş, Cumhuriyet Konakları, yakında başlayacağımız öğrencilere ücretsiz ulaşım ve kentsel dönüşüm projelerimizle, ilçemiz insanlarını daha mutlu, güler yüzlü ve yarınlarına inanan bir noktaya getirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.