Mamak'ta 2 bin kentsel dönüşüm konutu daha kuruluyor

29 July 2021

Ankara ilçeleri arasında kentsel dönüşümün yoğun bir şekilde uygulandığı Mamak'ta yeni etap çalışmaları hayata geçiriliyor. İlçede kentsel dönüşümle modern ve sağlıklı yaşam alanları kuruluyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan bilgilendirmeye göre, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'ndeki 4, 5 ve 6'ncı etap çalışmaları ihaleye çıkıyor.

Bu etaplarla birlikte toplamda 2 bin 376 yeni konut inşa edilecek. Etap çalışmalarının ihalesi ise 6 Ağustos günü yapılacak.

MAĞDURİYETLER ORTADAN KALKACAK

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nin yeni etap çalışmaları hakkında konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Konutların yıllarca teslim edilmemesinden kaynaklı vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyeti ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Belediye aynı zamanda yıllık 50 milyon TL kira ödüyor. Böylece hem belediyeyi zarardan kurtaracağız hem de belediyemizin verdiği sözü yerine getirmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

KONUTLARIN ÖZELLİKLERİ

Mamak'ın Derbent ve Araplar mahallelerinde hayata geçirilecek 4, 5 ve 6'ncı etap çalışmaları kapsamında toplamda 2 bin 376 yeni konut kurulacak.

ABB'den yapılan bilgilendirmede, etap çalışmalarında 55 adet 70 metrekare kullanım alanına sahip konut, 458 adet 80 metrekare kullanım alanına sahip konut, 7 adet 85 metrekare kullanım alanına sahip konut, bin 575 adet 100 metrekare kullanım alanına sahip konut ve 281 adet 120 metrekare kullanım alanına sahip konut inşa edilecek. Projede konut bloklarının yanı sıra ticari bloklar da kurulacak.