Manisa Şehzadeler'de 547 yeni sosyal konut inşa ediliyor

18 December 2021

Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yeni sosyal konut çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. TOKİ'nin sosyal konut projeleriyle şehirlere güvenli ve nitelikli yaşam alanları kazandırılıyor.

TOKİ'den yapılan bilgilendirmeye göre, Manisa'daki yeni projenin Şehzadeler bölgesinde inşa edileceği belirtildi. Projenin ihalesi dün yapıldı.

TOKİ Manisa Şehzadeler projesinde 547 adet konut inşa edilecek. Projede konutların yanı sıra 54 adet dükkan, alt yapı ve çevre düzenlemesi işleri de yapılacak.

YATAY MİMARİLİ PROJE

TOKİ Manisa Şehzadeler projesinde kurulacak binalarda yöresel mimari tasarımları yer alacak. Aynı zamanda binalar yatay mimari tasarımıyla kurulacak.

Yapılan bilgilendirmede, binaların dış cephesinde yörenin kendine özgü ahşap ve taş kaplamalarının kullanılacağı belirtildi. Binalar, zemin+3 kat şeklinde tasarlandı.

Projedeki konutlarda ise ferah ve konforlu bir yaşam alanı sağlanacak. Konut özellikleri ve daire şekilleri daha sonraki aylarda TOKİ tarafından duyurulacak.

ÇALIŞMALAR YAKIN ZAMANDA BAŞLAYACAK

TOKİ Manisa Şehzadeler projesinin ihalesi düzenlenirken ihale sürecinin tamamlanmasından sonra proje alanında inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor. Öte yandan projedeki konutların fiyatları, başvuru dönemi, ödeme seçenekleri, kura tarihi, konut teslim tarihi gibi konularda resmi bilgilerin sonraki aylarda TOKİ tarafından yapılması bekleniyor.