Menemen Çandarlı Otoyolu'nun Yol Haritası Belirlendi

16 June 2017

Hakkında başbakanlık genelgesi yayımlanan Menemen Aliağa Çandarlı Otoyolu projesinin yol haritası belli oldu...

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 2017/10 sayılı genelge ile detayları belli olan projenin yol haritası da böylelikle netleşmiş oldu.

GENELGEDE NELER VAR?
1. Menemen Aliağa Çandarlı Otoyolu projesi kapsamında gerçekleştirilen kamulaştırmaların ödemeleri, işlerin gecikmesi ile sonuçlanmayacak şekilde yapılmalı ve yıllık ödeneklerin tamamı ilk 3 ayda serbest bırakılmalıdır.

2. Proje güzergahı üzerinde gerçekleştirilmesi planlanan imar planı ile değişiklikleri, ilgili kanunun 19. maddesinde ifade edilen azami süreden önce neticelendirilmelidir.

3. Proje güzergahında yapılacak olan imar planı çalışmaları ve bu çalışmalarla birlikte yürüyecek olan haritaların üretimi ile kıyı kenar çizgilerinin tespiti gibi işlemler, konuyla ilgili kamu ve kuruluşları tarafından en kısa zamanda sonuçlandırılmalıdır.

4. Menemen Aliağa Çandarlı Otoyolu projesinin güzergahı üzerinde bulunan doğal gaz, su, kanalizasyon ve petrol boru hatlarına ek olarak elektrik ve haberleşme hatlarının güzergah dışına taşınması için Karayolları Genel Müdürlüğü'nden alınacak izin, onay, kabul gibi işlemler geciktirilmeden yerine getirilmelidir.

5. Projenin yapım sürecinde kullanılacak olan taş, kum, çakıl ve ariyet ocakları ile enerji nakit hatları ve hazır beton tesislerinin üretim izni, ruhsat ve tahsis işlemleri, ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından ivedilikle neticelendirilmelidir.

GENELGENİN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ