Mersin Tarsus'ta kentsel dönüşüm konuşuldu

25 January 2018

Mersin'de Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Gaziler Mahallesi'nde mahalle sakinleriyle kentsel dönüşüm toplantısı düzenlendi. 

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, "Sokaklarımız dar, yeşil alanımız yok. Bu mahallemizde yolları genişletmek ve yeşil alanları arttırmak gerekir, tek katlı binaların yerine daha konforlu yaşanabilir binaların yapılması gerekir. Kentsel dönüşümün gerçekleşmesi için yoğunluk artışı gerekiyordu, bunu gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı. 

İbrahim Kozacıoğlu Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirilen toplantıda konuşma yapan Gaziler Mahallesi Muhtarı Emircan Aksan, kentsel dönüşümle mahallelerinin modern bir yerleşim alanı olacağını söyleyerek hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Şevket Can'a teşekkürlerini sundu. Ayrıca hiçbir vatandaşı mağdur etmeden kentsel dönüşüm yapacaklarını değinen Belediye Başkanı Şevket Can, hakkaniyet uygulayacaklarını da sözlerine ekledi. 

Başkan Can, sürecin hızlı ilerlemesi mahalle açısından çok önemli olduğunu belirterek, "Süreç ne kadar erken biterse dönüşüm o kadar hızlı gerçekleşir. İnşallah müteahhitlerimiz hiçbir vatandaşımızın hakkını yemeden, vatandaşımız da hakkından fazla talep etmeden bu süreci aşacağız. Hz. Ömer adaletiyle, hem sizlerden hem müteahhitlerimizden bu beklentim var. Hakkaniyeti uygulayarak bir an önce sözleşmelerin imzalanacağına inanıyorum" diye ekledi.