Mobilya Alırken Son Söz Kadınlarda

04 March 2016

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği'nin yaptırdığı araştırmaya göre mobilya alımlarında karar verici taraf kadınlar olarak belirlendi...

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği'nin (MOSDER), Nielsen Araştırma şirketine yaptırdığı araştırmaya göre ev mobilyası seçiminde kadınların karar verici olduğu açıklandı.

MOSDER 2015 Tüketici Tutum Davranış, Marka, İmaj ve Konumlama Araştırması’na göre; mobilya ve mutfak dolapları satın alımlarında karar veren taraf kadınlar oluyor. Ev mobilyası alırken yüzde 80, mutfak dolabı alırken ise yüzde 95 kadınlar karar veriyor.

Kadınların büyük çoğunluğu mobilya satın alırken taksitli alışverişi tercih ediyor. Araştırmaya göre mobilya satın alırken en çok dikkat edilen nokta yüksek taksitlendirme imkanının sunulması.

Mobilya seçiminde söz sahibi olan kadınlar, evlerini de kendi zevklerine göre dekore ediyor. Bu süreç kapsamında mobilyaların kullanışlı olup olmaması, modası, dayanıklılığı ve konforu en belirleyici özellikler olarak karşımıza çıkıyor.

Araştırmada mobilya değiştirme veya satın alma kararında en çok etkili olan kriterlerde ortaya çıktı. Buna göre, yeni modellerin çıkması, aynı mobilyayı kullanmaktan sıkılma, ev değiştirme ve evlilik kriterleri mobilya değiştirirken ya da satın alma kararında etkili rol oynuyor.