Muğla'da 846 yapı yıkılacak

13 March 2020

Türkiye genelinde 31 Aralık 2017'den önce yapılmış kaçak yapıların kayıt altına alınarak mülkiyet sorununu çözmek adına başlatılan imar barışında başvuru ve ödeme dönemi sona erdi. Bu noktadan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin imar barışına başvuran yapılara karşı inceleme çalışmaları yaptıkları belirtiliyor. Bu çalışmalarda yapının yapım tarihinde yanlış beyan olup olmadığı araştırılıyor.

Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nin şehir genelinde 6 bin yapı kayıt belgesini iptal ettiği, 846 yapı için de yıkım kararı aldığı bildirildi. Yetkililerin özellikle Bodrum'da çalışmaları artırdığı belirtiliyor.

BODRUM'DA YIKIM SÜRÜYOR

Sabah'ta yer alan habere göre, Bodrum'da ilk aşamada 11'i otel ünitesinden meydana gelen toplam 19 projeyle ilgili denetimlerin ardından karasal alanda 475, denizel alanda ise 41 adet kıyı yapısına yönelik tutanak işlemi yapıldı.

Bodrum'da toplam 136 yapı için yıkım kararı alındığı belirtilirken yıkım kararı alınan yapılardan yüzde 95'inin ise ekipler tarafından yıkıldığı ifade edildi.

DİĞER BÖLGELERDE DE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Muğla'nın diğer turistik bölgeleri Fethiye ve Datça'da da kaçak yapılaşmaya geçit verilmiyor. Ekiplerin Muğla'nın 12 ilçesinde yürüttüğü çalışmalar sonrasında 2 bin 621 yapıda imar mevzuatına aykırılık tespit edildiği ve mevzuata uygun olmayan yapıların yıkım işlemlerine yönelik idari süreç başlatıldığı öğrenildi.

Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri, Muğla ve ilçelerinde kaçak yapılaşmayla 24 saat kesintisiz mücadele ettiklerini belirterek vatandaşların mağduriyetini gidermek amacıyla hayata geçirilen imar barışını suistimal edenlere müsaade edilmeyeceğinin altını çizdi.