Muğla'da yangından etkilenen 173 bina yenilenecek

09 August 2021

Yangının sürdüğü Muğla'da söndürme çalışmalarında ise sona yaklaşıldı. Şehir genelinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekiplerince hasar tespit çalışmaları yapıldı.

AA'nın aktardığı habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Muğla'da çıkan yangın sebebiyle hasar gören evlere yönelik bilgilendirmede bulundu.

Yangından hasar alan konutların yerine yapılacak yeni konutların inşasına en kısa sürede başlanacağını dile getiren Bakan Kurum, çalışmalar hakkında detaylı bilgiler aktardı.

3 BİNE YAKIN BİNA İNCELENDİ

Muğla'daki hasar tespit çalışmalarının detaylarını kamuoyu ile paylaşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "İl genelinde toplamda 2 bin 923 binada inceleme yaptık ve toplamda 173 bina, 230 bağımsız birimin yangından tamamen etkilendiğini, acil, ağır hasarlı ve yıkık olduğunu tespit ettik. Diğer taraftan da yine tüm ekiplerimiz, gerek Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz, Defterdarlığımız sahada vatandaşlarımızın gerek hayvanlarına gerek araç gereçlerine ilişkin hasar tespit çalışmalarını süratli bir şekilde yürütüyorlar. Biz de vatandaşlarımızla bir araya gelerek, muhtarlarımızı, vatandaşlarımızı dinleyerek, acil öncelikli ihtiyaçları belirlemeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Yeni inşa edilecek konutların yöresel mimariye uygun bir biçimde oluşturulacağını belirten Bakan Kurum, "Antalya'da ifade ettiğimiz gibi, burada yöresel mimariye uygun bir şekilde konutlarımızı hızlı bir şekilde yapacağız. 2+1 evlerimizi 2+1, 3+1 olanları da 3+1 olacak şekliyle. AFAD'dan hak sahibi olabilenleri AFAD'dan, hak sahibi olamayanları da Bakanlığımızın Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü kapsamında yapacağız. En geç 1-2 ay içerisinde burada da inşaatlarımıza eş zamanlı başlayacağız ve bir yıl bitmeden de tamamını bitirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.