Mutfaklar İçin Dekorasyon Fikirleri

05 May 2015

Mutfak dekorasyonu ev hanımlarının en çok ilgi duyduğu dekorasyon bölümlerinden biridir. İşte mutfak dekorasyonu için pratik fikirler...

Özellikle ev hanımlarının sıkça vakit geçirdiği mutfaklar leziz yemeklerin, tatlı sohbetlerin yapıldığı yer olarak evin en sevilen bölümlerindendir. Sevdiklerinizle mutfakta içeceğiniz çay-kahveler, keyifli sohbetlerin zevki bir başkadır.

Mutfak dekorasyonunda önem vermemiz gereken ilk şey ferah ve düzenli bir mutfak hazırlamaktır. Dolap içlerini ihtiyacınıza uygun şekilde dizayn ederek mutfak gereçlerini düzenli bir şekilde muhafaza edebilirsiniz. Böylece aradığınızı bulmak daha kolaylaşır.

Sandalyelerinize küçük dokunuşlarla bambaşka bir görünüm kazandırabilirsiniz. Onlara mutfağınıza uyumlu renklerde küçük kılıflar giydirerek ortama sıcak bir hava katabilirsiniz.

Mobilyanızı değiştirmeden yenileme niyetindeyseniz eski dolaplarınızı boyamayı deneyin. Eski dolaplarınızı canlı tonlara boyayarak mutfağınıza renk katabilirsiniz.

Salonla iç içe olan açık mutfağınız varsa bu bölümde ada ünite kullanarak mutfağın geri planda kalıp salondan ayrılmasını sağlayabilirsiniz. Odanızın sınırlarını belirlemeye yarayan ada ünite aynı zamanda pişirme hazırlıkları yapmak ve yemek yemek için ekstra alan sağlar.

Mutfağınızda pastel tonlarda sevimli sandalyelere yer vererek mekanı farklı bir havaya büründürebilirsiniz.

Eski fayanslarınızı, duvarlarınızı farklı dekorlarla yenileyebilir, mutfağınızın havasını bir anda değiştirebilirsiniz. Bunun için renkli, desenli duvar kağıtlarından yararlanabilirsiniz.

Masanızın üstüne yemeği çağrıştıran yazılar boyayarak veya yapıştırarak ona yepyeni bir görünüm kazandırabilirsiniz.