Niğde Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesinde Son Durum

10 February 2016

Niğde Efendibey Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında 1. etap tamamlandı, 2. etap ve 3. etapta inşaat çalışmaları devam ediyor...

Niğde Efendibey kentsel dönüşüm projesi kapsamında birinci etap tamamlanırken, ikinci ve üçüncü etabın inşaat çalışmalarına başlandı. Tamamlandığında bölgenin çehresini tamamen değiştirecek olan proje Niğde Belediyesi ve TOKİ ortaklığında yaşama geçiriliyor.

Niğde Efendibey kentsel dönüşüm projesi 1. etap kapsamında 702 adet konutun inşaatı tamamlandı. Proje kapsamında hak sahipleri TOKİ tarafından belirlenen tarihte kura çekilişi ile belirlenecek. Projede giriş katlar ile son katlar kura çekilişine dahil edilmeyecek.

Niğde Efendibey kentsel dönüşüm projesi 2. etap kapsamında ise 785 adet konut hayata geçiriliyor. İmam Hatip Lisesi'nin arkasından Halil Kitapçı İlkokulu'nun üst kısmını kapsayan alanda 20 blok inşa ediliyor. Projenin bu etabında konutların yanı sıra ticari birimlerde yer alıyor.

Niğde Efendibey kentsel dönüşüm projesi 3. etap inşaat çalışmalarına da başlandı. 21 blok halinde yükselecek olan bu etap toplam 853 adet konut ve bir adet camiden meydana geliyor. 2018 yılında tamamlanması hedeflenen kentsel dönüşüm projesi kapsamında rekreasyon alanları, kent parkı, kafeler, çay bahçeleri, oturma alanları, yürüyüş yolları, açık spor alanları olacak.