Ordu-Giresun Havalimanı Çevresindeki Arsaların Fiyatları Giderek Artıyor

12 June 2017

Ordu-Giresun Havalimanı'nın yer alacağı Gülyalı ilçesinde arsa fiyatları giderek artıyor...

Türkiye'nin deniz doldurularak inşa edilen ilk havalimanı özelliğine sahip olan Ordu-Giresun Havalimanı çevresindeki arsaların fiyatları dudak uçuklatıyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, beraberinde Ak Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk ile birlikte Ordu-Giresun Havalimanı'nın inşa edildiği Gülyalı ilçesinde incelemelerde bulundu. Ziyaret ve incelemeleri sırasında Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen'den de bilgiler alan Yılmaz, Ordu-Giresun Havalimanı'nın Gülyalı'nın şansı olduğunu ifade etti.

"1 LİRALIK YERE 10 LİRA İSTENMEMELİ"
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz değerlenen arsalar hakkında şunları söyledi:"İlçemize havalimanı yapıldı diye 1 liralık yere 10 lira istemeyelim. Yerin de bir değeri var" dedi. Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti: "Avrupa’da ilk kez deniz üzeri doldurularak inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı Gülyalı ilçesinin adeta kaderini değiştirdi.Havalimanımızdan günde 44 uçuş yapılıyor. 3 yıl önce bize bu havalimanı bozuk, çalışmaz denildi ancak kurulduğu günden bu yana yolcu kapasitesi 1,5 milyonu aştı." dedi.

Almanya'ya haftada 3 kez sefer yapılacağını söyleyen Yılmaz, aynı zamanda Antalya'ya,Ankara'ya,İzmir ve İstanbul'a da uçuşların yapılacağını belirtti.