Osmangazi Belediyesi’nden Dev Kamulaştırma

21 December 2015

Osmangazi Belediyesi yeni projelere alan açmak için 2015 yılında 135 bin metrekare alan için 79 milyon 200 bin TL kamulaştırma bedeli ödedi...

Bursa Osmangazi Belediyesi, ilçede yaşanan arazi sıkıntısından dolayı kamulaştırma yaparak sorunu çözmeyi hedefliyor. 2015 yılında 135 bin metrekare alanı kamulaştıran Osmangazi Belediyesi, toplam 79 milyon 200 bin TL kamulaştırma bedeli ödedi.

İnşaatın 5-10 katı daha fazla bedel ödediğimiz oluyor

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Osmangazi’de neredeyse tüm projelerimizi hayata geçirirken kamulaştırma yapmak zorunda kalıyoruz. Yaptığımız kamulaştırmalar proje bedellerinden daha maliyetli oluyor. Maliyeti 200 bin lira olan bir park için 1 milyonun üzerinde istimlak bedeli ödediğimiz oldu. İnşaat bedelinden 5-10 katı fazla bedel ödediğimiz projelerimizin maliyeti de artıyor. Bu yönüyle bakıldığında Osmangazi, Bursa’da hizmetin en pahalı üretildiği şehir. Osmangazi’yi daha modern ve yaşanabilir hale getirmek için yatırımlarımız son sürat devam edecek." şeklinde konuştu.