Palandöken'de 642 yeni sosyal konut inşa edilecek

05 February 2021

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde çalışmalarına devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye genelinde hayata geçirdiği sosyal konut projeleriyle dar ve orta gelirli ailelerin ev sahibi olma hayallerini gerçeğe dönüştürüyor. TOKİ'nin sosyal konut çalışmaları 2021 yılında da tüm hızıyla sürüyor.

Erzurum'un Palandöken ilçesi Osmangazi Mahallesi'nde TOKİ imzasıyla yeni bir projenin hayata geçirileceği duyuruldu. İhale sürecine giren projede 642 adet konutun yanı sıra ticaret merkezi, cami, alt yapı ve çevre düzenlemesi işleri de yapılacak.

İHALESİ BUGÜN

TOKİ Palandöken Osmangazi projesinin ihalesi bugün gerçekleştirilecek. İhaleden sonra kazanan firmanın belirlenmesi ve yer tesliminin yapılmasıyla inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor.

Projedeki konut tipleri, konut fiyatları, ödeme seçenekleri, teslim tarihi, kura çekim tarihi gibi konularda resmi bilgilerin önümüzdeki aylarda TOKİ tarafından açıklanması bekleniyor.

ERZİNCAN'DA DA YENİ PROJE HAZIRLIĞI

TOKİ'nin Erzincan'ın Üzümlü ilçesi Oruçlu Mahallesi'nde de yeni proje hazırlığında olduğu bildirildi. Proje kapsamında 95 adet konut inşa edilecek. Aynı zamanda alt yapı ve çevre düzenlemesi işleri de yapılacak.

TOKİ Erzincan Üzümlü projesinin ihalesi bugün yapılacak. TOKİ tarafından yapılan bilgilendirmede, projenin 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 19'uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edileceği ve sadece online tekliflerin alınacağı belirtildi.

Proje ile bölgede nitelikli bir yaşam alanı kurulacak. Hayata geçirilen sosyal konutlar aynı zamanda doğal afetlere karşı güvenli yaşam alanları olma özelliği taşıyor.