Peker Holding’in yeni halka arz planı hazır

29 January 2024

Gayrimenkul, turizm, maden, sigorta, teknoloji ve havacılık sektörlerindeki faaliyetlerini Peker Yatırım Holding A.Ş. çatısı altında toplayan şirket, bu yıl içinde yeni bir halka arz gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Türkiye gayrimenkul sektörünün global oyuncularından Peker Holding, halka arzda yeni bir adıma hazırlanıyor. Hali hazırda Peker GYO ile Borsa İstanbul’da işlem gören holding, gerekli çalışmaları tamamlayarak, Peker Yatırım Holding A.Ş.’yi kurdu. Gayrimenkul, turizm, maden, sigorta, teknoloji ve havacılık sektörlerindeki faaliyetlerini bu şirket altında toplayan Peker Holding, yeni bir halka arza hazırlanıyor.

Şirketini gayrimenkul alanında “Türkiye’nin bayrak taşıyıcısı” olarak tanımlayan Peker Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker, 2024 için yatırım planlarını açıkladı. Bugüne kadar Türkiye, Almanya, İngiltere, İspanya, Slovenya olmak üzere toplam 5 ülkede 58 proje tamamladıklarını anımsatan Peker, hali hazırda 13 projelerinin de devam ettiğini kaydetti. Peker, toplam değeri 633 milyon Euro olan Türkiye, Almanya, İngiltere, Slovenya ve İspanya’daki 13 gayrimenkul projesine 2023’te 152 milyon 750 bin Euro’luk kaynak harcadıklarını söyledi.