Pendik Sahil Parkı Projesinde Son Etaba Geçildi

30 December 2015

İBB tarafından hayata geçirilen Pendik Sahil Parkı Kentsel Tasarım Projesinde sona yaklaşıldı...

Pendik'ta Sahil Camii ile Marina arasında kalan 122 dönümlük alanda hayata geçirilen Pendik Sahil Parkı Kentsel Tasarım Projesinin son etabına geçildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaşama geçirilen projenin son etabında havuzlu ve ağaçlı iki meydan, otoparklar, kafeterya, kültür-sanat, spor ve dinlenme alanları ve çocuk parkları inşa edilecek.

Proje alanındaki ağaçlar korunurken bu ağaçlara ek olarak manolya, ıhlamur ve çınar ağaçları dikilecek. Proje alanında zara görme ihtimali olan ağaçlar ise Yenişehir Dedepaşa Caddesi’ne dikilmek üzere taşınacak. Proje kapsamında Erol Kaya Caddesi üzerinde yer alan Şehit Adil Gözalıcı Polis Karakolu'da yenilecek.

Proje tamamlandığında Pendik Sahil'de 3 Meydan (Atatürk, Havuzlu ve Ağaçlı Meydan), yazlık sinema, 1 tenis sahası, 2 futbol sahası, 3 kafeterya, skate park, 11 bin meterekarelik 3 çocuk oyun parkı, sergi ve gösteri alanları, 400 metre koşu ve yürüyüş parkuru, 500 araç kapasiteli 4 otopark ve toplam 250 bin metrekare yeşil alan olacak.

İşte Pendik Sahil Parkı