Polat Vakfı ve Samandağ Belediyesi İşbirliği ile Hatay’da Suna Polat Gençlik Merkezi Açıldı

12 November 2023

Samandağ Belediyesi işbirliğiyle inşa edilen ve donatılan Suna Polat Gençlik Merkezi, 11 Kasım Cumartesi günü Hatay’da Adnan Polat, Galatasaray Spor Kulübü Yöneticileri ve Samandağ İdari ve Mülki erkanının katılımıyla açıldı.

Hatay, 11 Kasım 2023 - Geçtiğimiz şubat ayında Kahramanmaraş ve çevresindeki 10 şehrimizi etkileyen deprem felaketinin ardından, Polat Vakfı, en hızlı aksiyon alan ve bölgeye acil müdahele için ilk ulaşan kurumlardan biri olmuştu.

Deprem bölgesine acil yardımları hızlı ve koordineli bir biçimde ilk günden itibaren ulaştıran Polat Vakfı, TÜREB (Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği) işbirliği ile bölgeye depremin hemen arkasından yüzlerce teknisyen yollayarak altyapı onarım desteği verdi. Yine depremi izleyen ilk günlerde bölgeye yüzlerce jeneratör ve çadır ulaştıran vakıf, Galatasaray Spor Klübü ile de işbirliği ile bölgeye gıda ve ayni yardım gönderdi. Polat Vakfı İskenderun’da 86 adet tam donanımlı konteyneri Gemlik Konteynerkent’e teslim edip, Hatay Samandağ’da 123 adet yaşam alanlı konteyner ile Polatköy Yerleşkesi’ni açıp, ardından Koruncuk Vakfı ile güçlerini birleştirerek deprem bölgesindeki kız çocuklarının eğitime erişimini ön plana alan projeler ile sahada sosyal yaşamın ve eğitimin sürekliliğine odaklandı.