Rize Çamlıhemşin’de yeni imar planı çalışmaları başladı

08 August 2017

Kent merkezinin yeni bir çehreye kazanması için Çamlıhemşin Belediye Başkanlığı, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı DOKA'nın desteği ile birlikte kent merkezini yenileyerek şehrin daha modern bir yüze kavuşmasını sağladı. Yapılan çalışmalardan sonra ise Rize Çamlıhemşin ilçesindeki imar planlarının da yenileneceğini açıklandı. Söz konusu doğal sit alanı olan ilçenin yaklaşık 400 hektarlık alanına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar planları için, deneyimli planlama ekibi İmpo İmar’ın ise saha çalışmalarına başladığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre İmpo İmar'ın hazırlayacağı çalışmanın Ayder Yaylası, Kaçkar Dağları gibi pek çok doğa harikasına ev sahipliği yapan Çamlıhemşin'in sayılı turizm kentlerinden biri haline gelmesine yardımcı olması amaçlanıyor.

HEDEF 1 YILDAN ÖNCE TAMAMLAMAK              

Yapılan açıklamaya göre, İller Bankası bu amaçla ilçede yaklaşık 400 hektarlık alanın 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar planları hazırlanması işini ihaleye açtı. İhaleyi, Türkiye’nin deneyimli imar ekibi İmpo İmar kazandı. Vakit kaybetmeden çalışmalara başlayan İmpo İmar, doğal sit alanı olan Rize Çamlıhemşin'in planlarını bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlamayı planlıyor.

“ÇALIŞMAYLA KENTİ GELECEĞE TAŞIMAYI HEDEFLİYORUZ”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, “Ekip olarak Çamlıhemşin'in dünyada görülmesi gereken çok önemli bir turizm kenti olduğuna inanıyoruz. Yaptığımız çalışmayla da kenti bu yönüyle gelecek yüzyıllara taşımayı ve dünya sahnesinde konuşulacak bir gelişimi sağlamasını hedefliyoruz. İmar planını yapacağımız 400 hektarlık alanın tüm ilçeye örnek teşkil etmesini istiyoruz” dedi.

“PLANLANIN İLÇENİN GELECEĞİ İÇİN ÖNEM TAŞIDIĞININ FARKINDAYIZ”

20 yıldır çalışmalarıyla kentlerin geleceğine imzalarını atan bir ekip olarak bu özel lokasyonda da imar planlaması yapacak olmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Hüseyin Oflaz, “Daha önce sanayi bölgelerinden tarihi kentlere kadar pek çok lokasyonda imar planlama çalışması gerçekleştirdik. Bunların içinde Nevşehir Avanos bölgesi gibi turizm kentlerine ilişkin çalışmalarımız da var. Biz bu tür turizm kentlerinde çalışırken, tarihi ve doğal kültürün korunmasına ayrıca hassasiyet gösteriyoruz. İmar planları o bölgenin, ilçenin kendisinden bağımsız düşünülemez. Bu nedenle hazırlayacağımız 400 hektarlık alanın imar planlarının tüm ilçenin geleceği açısından önem taşıdığının bilincindeyiz” ifadelerini kullandı.