Ruslar Türkiye’den Nasıl Kolay Ev Alabiliyor?

19 June 2014

Türkiye emlak piyasasının yabancı yatırım kolunda Ruslar birinci sırada. Peki, Ruslar Türkiye'den nasıl kolay ev alabiliyor?

Ülkemizde hızla yükselen gayrimenkul sektörü dünyanın da ilgisini çekiyor. Geçtiğimiz günlerde bunu destekleyen bir gelişme yaşandı. Rusya, yürürlüğe koyduğu yeni bir uygulama ile vatandaşlarını Türkiye'den kolaylıkla taşınmaz alabilme fırsatı sunuyor. Nasıl mı? İşte yanıtı...

Rusya, vatandaşlarına 'Türkiye'den ev alma kredisi' vermeye başlıyor. Rusya'nın kamu bankaları Sberbank ve VTB, yurtdışında gayrimenkul sahibi olmak isteyen Rusya vatandaşları için tüm kredi imkanlarını seferber ediyor. Önümüzdeki günlerde çalışmalarını hızlandıracaklarını açıklayan Sberbank, Rusya vatandaşlarına ülkenin ekonomik tarihinde görülmemiş oranda düşük faiz oranları sunacaklarını belirtti. Bankanın, faiz oranı değerlerini yakın zamanda kamuoyu ile paylaşması bekleniyor.

HIRVATİSTAN DA DAHİL OLACAK

Sberbank, aynı zamanda Haziran ayı sonunda Türkiye ve Çek Cumhuriyeti’nde konut satın alımına yönelik ipotekli konut kredileri sunacağını da duyurdu. Banka, ağustos ayında özel konut kredisi projesine bu ülkeler dışında Hırvatistan’ı da dahil etmeyi planlıyor.