Ruslardan Bodrum'da Acilen Satılık Ev

23 May 2016

Bodrum'da mülk sahibi olan Ruslar gayrimenkullerini değerlerinin altında acilen satışa çıkardı...

Türkiye ile Rusya arasında çıkan krizden sonra Ruslar Bodrum’daki evlerini acilen satılığa çıkardı. Evler değerinin altında giderken, bu fırsattan en çok Türkler yararlandı. Rusların 250 bin euro olan yazlıkları 200 ila 230 bin euro arasında değişen fiyatlarla satıldı.

Satışlar Yüzde 40 Oranında Azaldı
Evlerini satışa çıkarmayan Ruslar kesinlikle gelmeyecekleri için dönemsel olarak kiraya verdi. Sezonun geç açıldığı Bodrum’da satışlar ise geçen yıla göre yüzde 30 – 40 oranında düşüş gösterdi.

Ruslar Gitti Araplar Geldi
Bölgedeki emlakçılardan alınan bilgiye göre, Bodrum’dan giden Rus turistlerin yerini Araplar almaya başladı. Ancak Araplar ev almak yerine arazi satın alıp kendilerine site ve rezidans projeler hayata geçiyor.

Ruslar Bodrum Pazarını Etkilemedi
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon Rusya pazarının Bodrum pazarını çok etkilemediğini, turistlerin içinde Rus turislerin payının yüzde 1 olduğunu söyledi. Kocadon, “Mülk sahibi olanların yüzde 70'i İngilizlerdir, Ruslar çok yoktur. Şu an sezon başladı turistler geldi. Turizm sektörünün krizden etkilenmemesi için tüm önlemleri aldık” diye konuştu.