Sakarya Erenler'de kentsel dönüşüm başlıyor

15 April 2019

Kentsel dönüşüm ve gelişim çalışmaları Türkiye'nin birçok şehrinde sürerken daha güvenli şehirlerin ortaya çıkarılması amaçlanıyor. Sakarya'nın Erenler ilçesinde de bir süre önce gündeme gelen dönüşüm çalışmaları, yeni belediyenin ana gündem maddelerinden biri olacak.

Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak ve ekibi, Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç'ı ziyaret etti. Ziyaretin ana gündem maddesi ise kentsel dönüşümdü. Belediye tarafından başlatılan dönüşüm projesinin devamında yer almak istediklerini belirten heyete yanıt veren Başkan Kılıç, "Ada bazlı yapılacak dönüşüm projelerinde birlikte çalışabiliriz" diye konuştu.

ADA BAZLI DÖNÜŞÜM GÜNDEMDE

Sakarya'nın Erenler ilçesinde ada bazlı kentsel dönüşüme yeşil ışık yakan Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, "Ada bazlı projelerde birlikte hareket edebiliriz. Bizler şehre değer katacak, insanımızın mal ve can güvenliğini koruyacak her projeye destek veririz" ifadelerini kullandı.

Görüşme sonrası değerlendirmelerde bulunan Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak, 17 Ağustos felaketinin unutulmaması gerektiğini belirterek, "Şehrimizde deprem yorgunu binalar, çıkmaz sokaklar mevcut. Ziyaret ettiğimiz başkanlarımıza konuyu aktarıyoruz. Hem deprem yorgunu binalardan kurtulmak hem de yeşil alanı, yolu ve alt yapısı sağlıklı alanlar oluşturmak gerekiyor. Ada bazlı projelerle şehrimizde dönüşümü sağlamak zorundayız. Hem yapı güvenliği hem de can güvenliği açısından bunu yapmak zorundayız" şeklinde konuştu.