Sakarya Erenler’de Kentsel Dönüşüm Başlıyor

07 May 2015

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sakarya Erenler Belediyesi ortaklığı sonucu Erenler'de kentsel dönüşüm başlıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sakarya Erenler Belediyesi arasında 5 Eylül 2014'te imzalanan protokol doğrultusunda bugün Sakarya Erenler’de 15.00’da “Kentsel Dönüşüm Temel Atma Töreni” gerçekleştirilecektir.

Sakarya Erenlerde Kentsel Dönüşüm Başlıyor

Sakarya Erenler'deki Yenimahalle ve Küpçüler Mahallesi içerisinde yer alan yaklaşık 48,2 hektarı kapsayacak kentsel dönüşüm projesi kapsamına 846 hak sahibinin konutları dahil ediliyor.

Bölgedeki dönüşüm, kendi içinde tamamlanacak, proje etap etap ilerleyecek, hak sahipleri evinden çıkmadan rezerv alanda projenin bitmesini bekleyebilecek.

Projenin sonunda kentle çok daha bütünleşmiş bir yapıya kavuşacak bölgede, sosyal ve kültürel yapı ile uyum içerisinde yeşil alanlar, spor alanları, sosyal donatılar ve geniş bir ticari yaya aksı ile az katlı konut bölgeleri olacak.

Sakarya Erenler'in önemli merkezlerinden olacak dönüşüm alanı, sosyal donatı ve kültür tesisleri, spor tesisleri, yeşil alanları ve ticari üniteleriyle dikkat çekiyor.

Romen Mahallesi sakinleri için proje alanının güneyinde toplam 204 tane müstakil konut üretimi söz konusudur.

280 adet konut ve 2 adet ticaret biriminin üretileceği ve 1. Etap olarak belirlenen alanda projeyle birlikte hem güvenli bir yaşam alanının oluşturulması, hem de yaşam kalitesinin yükselmesi sağlanacak.