Samsun İnşaat Fuarı 4. kez düzenleniyor

21 March 2018

İnşaat sektörünün önemli fuarlarından biri olan ve Samsun'da 4. kez gerçekleştirilecek olan 2018 Samsun İnşaat Fuarı yarın inşaat sektörünü bir araya getirmeye hazırlanıyor. Bu yıl düzenlenecek olan fuara İran, Irak ve Gürcistan'dan 112 iş adamının katılacağı da bildirildi. 

Sektörün öncülerini buluşturacak olan 4. Yapı, İnşaat Malzemeleri, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı 22-25 Mart 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Söz konusu fuar, TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek. 

4. kez yapılacak olan fuarın öncesinde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşma yapan TÜYAP Samsun Bölge Müdürü Server Seçer, fuarı geçen yıl 35 bine yakın ilgilinin ziyaret ettiğini dile getirdi. 

Fuarla hakkında bilgi veren Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Alıç, fuarın katılımcı açısından rekor kıracağını söyledi. Alıç, "200'den fazla sektörü doğrudan ilgilendiren inşaat sektörü, Samsun ekonomik hayatı açısından çok önemli. Fuarın Samsun'a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz" şeklinde konuştu.

Düzenlenecek olan fuarın sektörler açısından çok önemli olduğuna vurgu yapan Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, "İnşaat sektörü birçok sektörü ilgilendirdiği gibi bizim odamızı da ilgilendiriyor. Isıtma, makine, havalandırma, soğutma, dikey ulaşım ve su tesisatı gibi alanlar bizim meslek disiplinimize giriyor. Bu fuarı önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.