Sancaktepe Şehir Hastanesi ihalesi 3. kez ertelendi

15 August 2018

Sağlık yatırımları kapsamında Türkiye’nin pek çok yerinde inşa edilen şehir hastanelerine bir yenisi daha ekleniyor. İstanbul Sancaktepe’de hayata geçirilecek olan şehir hastanesi için ihale aşamasının tamamlanması bekleniyor. İlk olarak 4 Temmuz 2018 tarihinde yapılacağı duyurulan ihalenin 8 Ağustos’a ertelendiği açıklanmıştı. Son olarak Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan bildiriye göre ihalenin gerçekleştirileceği tarih 3. defa ertelenerek 25 Eylül 2018 tarihine tecil edildi.

Sancaktepe’de inşa edilecek olan dev hastanenin ihalesine katılmak isteyen firmaların ön yeterliliği geçmesi gerekiyor. Bunun için başvuru yapan firmaların aktif varlıklarının en az 750 milyon dolar olması ve net satış miktarlarının 100 milyon dolardan az olmaması veya toplam öz kaynak miktarlarının 220 milyon dolardan az olmaması şartı koşuluyor.

En az 15 bin kişiye istihdam sağlayacak olan Sancaktepe Şehir Hastanesi projesinin, Samandıra ile Sarıgazi arasında bulunan 3 bin 150 dönümlük askeri arazi üzerinde inşa edilmesi planlanıyor. Binlerce yatak kapasitesine sahip olacak olan projenin, Türkiye’nin en büyük hastanelerinden biri olması bekleniyor.