Seyrantepe Havaray Projesinde Son Durum

14 April 2016

Cendere Vadisi Seyrantepe İstasyonu (TT Arena Stadyomu) arası yapılması planlanan havaray hattına ilişkin hazırlanan imar planı tadilatı askıya çıktı. İşte Seyrantepe havaray projesinde son durum...

Cendere Vadisi Seyrantepe İstasyonu (Türk Telekom Arena Stadyomu) arası yapılması planlanan havaray hattına ilişkin hazırlanan imar planı tadilatı askıya çıktı.

İmar planı detayları için tıklayınız

2 DURAKTAN OLUŞUYOR
750 metre hat üzerinde 2 istasyondan oluşan Seyrantepe havaray hattı tamamlandığında ulaşım süresi 2.63 dakikaya inecek.

TÜRKİYE'DE İLK
7 milyon 500 bin TL yatırımla hayata geçirilen Seyrantepe havaray projesi Türkiye’de ilk defa raylı sistem alanında özel sektör teşebbüsüyle işletmeye alındıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devredilecek proje özelliği taşıyor.

Artaş, Aydınlı, İnvest ve Afk Adi Ortaklığı tarafından yapılacak olan proje şirketin projelerinden Vadistanbul’a da ulaşım sağlayacak.

2 istasyondan oluşan Vadi İstanbul projesinin doğu tarafına konumlanıyor.

METROYLA ENTEGRE OLACAK
Hattın ikinci İstasyonu olan Seyrantepe İstasyonu ise depo/bakım atölyesi ile birlikte viyadükte konumlandırılmış olup 2 yan perondan oluşuyor. Hattın Sanayi İstasyonuna, GS TT Arena stadyumu tüneli ile entegre olması düşünülüyor.

HABER: Şengül KIRMIZITAŞ