Sıfır konutta yüzde 0.79 faiz fırsatı başladı

01 January 2020

2019 yılının Ağustos döneminde yatırımcılara yüzde 0.99 faiz oranıyla konut kredisi sunmaya başlayan kamu bankaları, bu tarihten sonra konut kredisi faiz indirimine gitmemişti. Kamu bankalarının 2020 yılının ilk gününden itibaren sıfır konutta yüzde 0.79 faiz oranlı konut kredisi sunmaya başlayacağı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından duyurulmuştu. Bu kampanya yılın ilk günüyle resmen başlamış oldu.

Bakan Albayrak, sıfır konutta cazip kredi fırsatını müjdelediği konuşmasında, "Kamu bankalarımız istişare ettik, konuştuk. Gayrimenkul, konut sektörü önemli. Özellikle bu noktada iyileşmeleri vatandaşlara hemen yapmamız lazım. Türkiye üzerinden güzel bir mesajı da Şırnak'tan verelim. Onlardan geldi teklif, biz de 'Memnun oluruz.' dedik. 1 Ocak itibarıyla özellikle sıfır konut faizlerinde 0,99 olan oranı tarihi düşük seviyeler olan 0,79'a indirelim' diye bir teklifle geldiler, hayırlı olsun" ifadelerini kullanmıştı.

KONUT SATIŞLARI CANLANACAK

Konut sektörü temsilcileri, konut stoklarını eritmesi beklenen sıfır konutlar için yüzde 0.79 konut kredisi kampanyası ile 2020 yılında konut satışlarının canlanmasını bekliyor. Bu kampanyanın yanı sır özel bankalar da yüzde 1'in altında konut kredisi kullandırıyor. Öte yandan firmalar tarafından kolay ödeme seçenekleri de yatırımcılara sunuluyor.

KONUT FİYATLARI ARTACAK MI?

2019 yılında artan inşaat maliyetlerine rağmen konut satış fiyatlarında artışa gidilmediğini belirten sektör temsilcileri, 2020 yılında konut fiyatlarında artışların görülebileceği konusunda görüş bildirdiler.