Siirt'te millet bahçesi inşa edilecek

04 October 2020

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Siirt'te il değerlendirme toplantısına katıldı. Belediyede düzenlenen toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, Siirt'te yürütülen çalışmaları aktardı.

AA'nın aktardığı habere göre, Siirt'teki millet bahçesi projesinden bahseden Bakan Kurum, "81 ilimizde 250 Millet Bahçesi'ni projelendirdik, bir kısmının açılışını gerçekleştirdik. Siirt'te de İbrahim Hakkı Hazretlerinin türbesi etrafına hem de şehir merkezinde 14 bin metrekarelik alana bir Millet Bahçesi projelendirdik. Finansmanı için belediyemize 5 milyon lira İller Bankasından hibe sağlıyoruz. Millet Bahçesi'ni inşallah yıl sonuna kadar ihale edeceğiz. Millet Bahçesi içerisinde bir de Millet Kıraathanesi yapacağız" ifadelerini kullandı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRÜYOR

Bakanlık kontrolünde Türkiye'nin birçok şehrinde sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla doğal afetlere karşı güvenli yaşam alanları oluşturuluyor. Deprem kuşağında yer alan Siirt'te de bu bağlamda dönüşüm çalışmaları önem taşıyor.

Şehirdeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgiler paylaşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bu bölgede en önemli gündem maddemiz de yine şehirde dönüştürülmesi gereken alanlar, tarihin, kültürün öne çıkarılacağı meydan projeleri olacak. Siirt'te bugüne kadar kentsel dönüşüme 12 milyon liralık destek sağladık, 490 riskli binanın 460'ının yıkımını gerçekleştirdik. Selçuklu mirasımız olan Ulu Cami'nin etrafında önemli bir kentsel dönüşüm projesi gerçekleştireceğiz. Ülkü, Karakol ve İnönü mahallelerini kapsayan, yaklaşık 800 bağımsız birimin olduğu, 40 bin metrekarelik alanda önemli bir kentsel dönüşüm projesi başlatıyoruz" şeklinde konuştu.

TOKİ aracılığıyla yürütecekleri rezerv konut projesinden de bahseden Bakan Kurum, "Bakanlığımız TOKİ eliyle 250-300 arasında rezerv konut üretecek. Projemizin inşasını inşallah 2021 yılı Mart ayına kadar yapmak istiyoruz. Siirt'imizi bu anlamda medeniyetimizin öncüsü olmuş kadim şehrimizi meydanlarıyla, kültürel değerleriyle gün yüzüne çıkarmak istiyoruz" diye konuştu.