Silivri'de 2 adet arsa satışa çıkarıldı

18 October 2020

İstanbul'un özellikle arsa arayışı açısından gözde ilçesi Silivri'de yatırım fırsatı sunuldu. Mülkiyeti Silivri Belediyesi'ne ait olan 2 adet arsa imarlı gayrimenkul, düzenlenecek ihaleyle satılacak.

Yapılan bilgilendirmede, ihalenin 28 Ekim 2020 günü Silivri Belediyesi Merkez Binası Toplantı Salonunda yapılacağı bildirildi. İhalede arsalar tek tek satılacak.

Satışı konu olan arsalar, Silivri'nin Ortaköy ve Selimpaşa mahallelerinde bulunuyor. Arsalar için toplam 24 milyon 31 bin TL satış bedeli belirlendi.

ARSALARIN ÖZELLİKLERİ

Silivri Belediyesi tarafından Selimpaşa'da satışa sunulan arsanın muhammen bedeli 1 milyon 336 bin TL olarak belirlendi. Arsa, 2 katlı konut alanı imar durumunu taşıyor. Büyüklüğü ise 891,25 metrekare olarak belirtildi. Bu arsa için 40 bin TL geçici teminat bedeli talep ediliyor.

Ortaköy'de satışa sunulan arsa sanayi alanı imar durumunu taşıyor. Arsanın muhammen bedeli 22 milyon 695 bin TL olarak belirlenirken büyüklüğü, 7 bin 565 metrekare olarak belirtildi. Arsa için ihalede talep edilen geçici teminat bedeli ise 680 bin TL seviyesinde bulunuyor.

KAPALI TEKLİF SUNULACAK

Silivri Belediyesi'nden ihaleye ilişkin yapılan bilgilendirmede, ihalenin 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 36. maddesi uyarınca kapalı teklif usulüyle yapılacağı belirtildi. İhaleye katılmak isteyen gerçek kişilerden kimlik fotokopisi, ikametgâh belgesi, nüfus kayıt örneği, noter tasdikli imza sirküleri, geçici teminatın yatırıldığını gösterir belge talep ediliyor. Tüzel kişilerden ise ek olarak Sanayi ve/veya Ticaret Odası Belgesi ile Ticaret Sicil Gazetesinin aslı veya noter tasdikli sureti gibi belgeler talep ediliyor.

İşte satışa sunulan arsaların özellikleri: