Sivas Merkez'de 2 adet arsa satışa sunuldu

25 June 2021

Mülkiyeti Sivas Belediye Başkanlığı'na ait olan 2 adet arsa, düzenlenecek gayrimenkul satış ihalesiyle satılacak. Arsalar, Sivas Merkez ilçesi Kardeşler Mahallesi'nde yer alıyor.

Yapılan bilgilendirmeye göre, söz konusu satış ihalesi, 6 Temmuz2021 günü saat 15:00'da Sivas Belediye binası encümen salonunda düzenlenecek.

Arsalar, ihalede tek tek satılacak. Toplam satış bedelinin ise 10 milyon 477 bin 440 TL olduğu belirtildi.

ARSALARIN ÖZELLİKLERİ

Satışa sunulan gayrimenkuller arasında 9 bin 483 metrekare büyüklüğe sahip arsa için 8 milyon 061 bin TL muhammen bedel belirlendi. Bu arsa için 241 bin TL geçici teminat bedeli talep ediliyor.

Diğer arsanın büyüklüğü ise 2 bin 842 metrekare olarak belirtildi. Arsa için 2 milyon 416 bin TL muhammen bedel belirlenirken ihalede 72 bin TL geçici teminat tutarı talep ediliyor.

KAPALI TEKLİF İLE ARTIRMA YAPILACAK

Sivas Belediye Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede ihalenin, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 36'ıncı maddesi gereğince şartnamesi dahilinde muhammen bedel üzerinden kapalı teklif artırma usulü ile yapılacağı belirtildi.

İhaleye katılmak isteyen gerçek kişilerden ihale tarihine göre bir ay içerisinde alınmış iş veya ikametgâh adreslerinin gösteren belge, geçici teminat bedelinin yatırıldığını gösteren belge, vekaleten katılım varsa noter tasdikli vekaletname, belediyeye borcun bulunmadığını gösteren belge talep ediliyor. Tüzel kişilerden ise ek olarak bu yıl içinde alınmış halen faaliyette bulunduğuna dair Ticaret ve Sanayi Odası veya bağlı bulunduğu odadan alınmış kayıt belgesi talep ediliyor.