Tapularda e-arşiv dönemi başlıyor

27 June 2017

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan yeni uygulama sayesinde tapu işlemlerinde pratik bir dönem başlamış oluyor.

Tapularda e-arşiv uygulaması ile tapu bilgilerine hızlı ve sağlıklı bir biçimde ulaşılmak isteniyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün dikkat çeken yeni uygulamasını değerlendiren TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, tüm arşivin taranarak depolanmasıyla gereksiz arşiv yığınlarının olmayacağının altını çizdi. Erilkun, dijital ortamda taranan tüm bilgi ve belgelerin e-arşiv yöntemiyle depolanarak bütün bilgiye her an en sağlıklı şekilde ulaşılacağını belirtti.

''HEM PRATİK HEM DE YENİLİKÇİ UYGULAMA''

Tapularda e-arşiv uygulamasını değerlendiren TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, uygulamanın tapu dairelerinde devrim niteliği taşıdığının altını çizdi. Tapu dairelerinde geçmiş dönem tapu kayıtlarına ulaşmanın zorluğunu hatırlatan Erilkun, e-arşiv yöntemiyle geçmiş bilgilere ulaşmanın hem pratik hem de uzun zamanlar almayacağını belirtti.

PİLOT BÖLGELERDE UYGULAMA GEÇER NOT ALDI

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün yeni uygulaması beraberinde bir başka önemli gelişmeyi de getirdi. Yeni uygulamayla birlikte mimari projelerin elektronik ortamda gönderilmesine de başlanacak. Bu önemli gelişmeyi değerlendiren TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, mimari projelerin tapu daireleri ve belediyelere binlerce sayfadaki yapısıyla elden ulaştırma zorluğunun ortadan kalkacağını belirtti. Erilkun şunları kaydetti:

''Bundan böyle projeler belediyede tapu dairesine elektronik ortamda ulaştırılacak. Konya Karatay ve Tuzla bölgeleri bu uygulama için pilot bölge olarak seçilmişti. Uygulamada büyük başarı elde edildi, şimdi Türkiye geneline hızla yayılacak. Çizimlerin e-proje şeklinde ulaştırılması hem incelemede sağlıklılığı hem de gereksiz evrak yığınından kurtulmayı sağlayacak.''