TEOG yerine getirilen yeni sistemle konut fiyatları artar mı?

05 November 2017

Milli Eğitim Bakanlığı, liselere giriş sisteminde getirilen yeni sistemi bugün kamuoyuna duyurdu. 'Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi' adı verilen yeni sistemle öğrenciler adrese en yakın okula yerleştirilecek.

TEOG yerine getirilen yeni sistem emlak dünyasında da yankı uyandırdı. Çocuklarının geleceklerini iyi bir şekilde oluşturmak isteyen veliler, yeni sistemle birlikte ikamet adreslerinde değişikliğe gidebilir, bu durum da konut fiyatlarını etkileyebilir.

"ÇÖZÜM BULUNABİLİR"

"TEOG yerine getirilen yeni sistemle konut fiyatları artar mı?" sorusu Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a soruldu. Bu duruma karşı çözüm bulabilmenin mümkün olduğunun altını çizen Bakan Yılmaz, "Şunu diyorsunuz, adrese kayıtlı bir öğrenci var. Şimdi buradaki insan göçecek… Onun yerine birisi gelecek. Samimi bir şeyse mümkündür, ama bunların kontrol mekanizmaları vardır" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yeni sistemle oluşabilecek gayrimenkul hareketliliğine karşı 'çözüm bulunabilir' yanıtı, uzmanlara göre konut fiyatlarında büyük artışların görülmeyeceğinin habercisi olduğu şeklinde yorumlanıyor. Buna karşın sistemin henüz çok yeni olduğu, ilerleyen zamanlarda neler olabileceğini şimdiden kestirmenin çok kolay olmayacağı şeklinde düşünce de hakim.