TMSF'ye Devredilen Şirketlerin Akıbeti Belli Oldu

17 January 2017

OHAL kapsamında TMSF'ye devredilen şirketlerin yönetimine, satılmasına veya feshi ile tasfiyesine ilişkin usul ve esaslar bugün Resmi Gazete'de yayınlandı...

15 Temmuz darbe girişiminden sonra ilan edilen olağanüstü hal kapsamında kayyımlık görevi TMSF'ye devredilen veya kayyım olarak TMSF'nin atandığı şirketlerin şirket varlıklarının, malvarlığı değerlerinin soruşturma ve kovuşturma sonuna kadar yönetimine, satılmasına veya feshi ile tasfiyesine ilişkin usul ve esasların düzenlendiği tebliğ bugün Resmi Gazete'de yayınlarak yürürlüğe girdi.

Tebliğ kapatılan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne veya Hazineye devredilen şirketler hariç olmak üzere, 6758 sayılı Kanunun 19 uncu maddesinin birinci ve ikinci fıkrası kapsamındaki şirketleri kapsıyor.

Söz konusu şirketler için mali durum raporu hazırlanacak. Bakana sunulacak olan bu raporlar sonrası mali durum, ortaklık yapısı, piyasa koşulları veya diğer sebepler nedeniyle şirketin mevcut halinin sürdürülebilir olmaması halinde şirketin, şirket varlıklarının veya malvarlığı değerlerinin satılmasına veya feshi ile tasfiyesine karar verilebilecek.

Şirket varlıklarının veya malvarlığı değerlerinin satılması sonucu elde edilen gelir, soruşturma ve kovuşturma sonuna kadar bir kamu bankasında şirket hissedarları adına bloke edilecek ve bu durum ilgili mahkemeye bildirilecek.

TEBLİĞ İÇİN TIKLAYINIZ