TOKİ 2021 yılında 73 bin konutun ihalesini yaptı

01 January 2022

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye genelinde hayata geçirdiği sosyal konut projeleriyle dar gelirli vatandaşların uygun koşullar altında konut sahibi olmasını sağlıyor. TOKİ'nin sosyal konut ve kentsel dönüşüm projeleri, aynı zamanda güvenli yapı stokunun kurulması açısından da büyük önem taşıyor.

TOKİ'nin 2021 yılı faaliyetlerinden bahseden TOKİ Başkanı Ömer Bulut, afet konutlarıyla beraber 185 bin konutun inşaatının devam ettiğini belirterek geride bıraktığımız yıl sosyal konut anlamında ihale edilen konut sayısının 73 binin üzerinde olduğunu ifade etti.

Milliyet'te yer alan habere göre, 2020 yılında başlatılan 150 bin konut projesinin inşaatlarının sürdüğünü kaydeden Bulut, "Şu anda aktif 820'ye yakın şantiyemiz var. Bu dönemde belki özel sektörde konut arzı biraz azaldı. Biz TOKİ olarak bu konut açığını kapatmak maksadıyla İstanbul, Ankara ve büyükşehirlerimiz dahil olmak üzere sosyal konut projelerini hızlı bir şekilde yürütüyoruz. Bu yıl sosyal konut anlamında ihale ettiğimiz konut sayısı da 73 binin üzerinde" diye konuştu.

YURT DIŞINDA DA FAALİYETLER YÜRÜTÜLDÜ

TOKİ'nin yurt dışında da çalışmalar yaptığını anımsatan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, bu çerçevede Pakistan, Sri Lanka, Endonezya, Somali'de örnek çalışmalar yürüttüklerini aktardı.

İSTANBUL'DA 5 BİN KONUT TAMAMLANDI

İstanbul'daki çalışmalardan bahseden Bulut, "İstanbul'un Başakşehir, Gaziosmanpaşa, Esenler ve Silivri ilçelerinde 2019 yılında inşaatına başladığımız 5 bin 565 sosyal konut ve 142 dükkanın yapımı tamamlandı. Önümüzdeki günlerde hak sahiplerine teslim edilecek. 2003 yılından itibaren Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu iradeyle birlikte 5 milyon vatandaşa yuva olduk. İstanbul'da da şu anda tamamlanmış 5 bin konutluk projemiz var. Önümüzdeki süreçte vatandaşlarımıza teslim etmiş olacağız" ifadelerini kullandı.