TOKİ 31 ilde 3 bin 390 konutu satışa çıkardı

16 October 2018

Türkiye’nin en önemli gayrimenkul kuruluşlarından biri olan ve bugüne kadar dar gelirli binlerce vatandaşı oldukça uygun fiyat ve ödeme koşullarıyla ev sahibi yapan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), konut projelerine hız kesmeden devam ediyor.

Son olarak 31 farklı şehirde bulunan 3 bin 390 adet konutu satışa çıkaran TOKİ, dar gelirli ve emekli vatandaşları, kira öder gibi, aylık 167 liradan başlayan taksitlerle ev sahibi yapıyor. TOKİ tarafından atışa sunulan konutların fiyatları 50 bin liradan başlarken, ev sahibi olmaya hak kazananlara 240 aya varan vadelendirme seçeneği sunuluyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından satışa sunulan konutlara sahip olmak için bazı şartlara haiz olmak gerekiyor. Bunlar arasında herhangi bir eve sahip olmamak, aylık hane halkı gelirinin en fazla 4 bin 500 lira olması, satın alınan evde taksitler bitene kadar ikame etmek, daha önce TOKİ’den konut veya konut kredisi almamış olmak, projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olmak gibi şartlar yer alıyor.

TOKİ’ni 31 farklı ilde satışa çıkardığı 3 bin 390 konuttan birine sahip olmak isteyenlerin Halkbank ve Ziraat Bankası’na başvuruda bulunmaları gerekiyor. Ayrıca projeler hakkında detaylı bilgi almak isteyenler ‘444 86 54’ numaralı ALO TOKİ hattını arayabiliyorlar.