TOKİ Ankara sosyal konut projelerinde kura çekimi ne zaman?

23 May 2019

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 67 ilde hayata geçirilecek sosyal konut projelerinde başvuru dönemi bitti. Anadolu şehirlerindeki projelerde kura heyecanı başlarken büyük şehirlerde de kura heyecanı başlıyor.

TOKİ 50 bin sosyal konut projeleri kapsamında Başkent Ankara'da da 3 bin 661 konut hayata geçirilecek. Ankara'daki projeler Sincan Saraycık ve Yenimahalle Yakacak'ta bulunuyor.

TOKİ ANKARA SOSYAL KONUT KURA ÇEKİM TARİHİ

TOKİ tarafından sosyal konut projelerine ilişkin kura takvimi duyuruldu. Buna göre, TOKİ Ankara Yenimahalle Yakacak projesinde kuralar 11 Haziran'da, TOKİ Ankara Sincan Saraycık projesinde ise 10 Haziran tarihinde çekilecek. Kura çekimi noter huzurunda gerçekleşecek. Öte yandan kura çekiminden sonra hak sahiplerinin sözleşme ve ödeme süreçleri de başlayacak.

TOKİ'DEN AYAŞ'TA YENİ ÇALIŞMA

50 bin sosyal konut projelerini sürdüren TOKİ, diğer yandan yeni yatırımlarına da devam ediyor. Başkent Ankara'da yeni çalışma hazırlığında olan TOKİ, daha önce inşa edilen Ayaş projesinin 3'üncü etap çalışması kapsamında 83 yeni konut inşa edecek.

TOKİ Ankara Ayaş 3. Etap çalışmasında hayata geçirilecek konutlarının ihalesi 19 Haziran günü düzenlenecek. Projenin ihaleden sonra yer teslimin yapılmasıyla başlaması bekleniyor. Öte yandan proje kapsamında alt yapı ve çevre düzenleme işleri, 1 adet büfe, 1 adet cami de inşa edilecek.