TOKİ, Ankara'da 657 yeni konut inşa edecek

13 September 2021

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde Türkiye genelindeki çalışmalarına devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), bir yandan projelerinde satış süreci yürütürken diğer yandan yeni sosyal projeleri için düğmeye basıyor.

TOKİ tarafından Ankara'nın 2 ayrı ilçesinde toplam 657 adet yeni konutun inşa edileceği duyuruldu. Projelerde ihale süreci başladı.

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde 413 adet konut ve Kalecik ilçesinde 244 adet yeni sosyal konut hayata geçirilecek. Bölgelerde nitelikli yaşam alanları kurulacak.

ELMADAĞ PROJESİNİN İHALESİ DÜZENLENDİ

TOKİ tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, Ankara Elmadağ ilçesinde inşa edilecek yeni projenin ihalesi bugün düzenlendi. Projede kazanan firmanın belirlenmesiyle inşaat sürecinin yakın zamanda başlaması bekleniyor.

TOKİ Ankara Elmadağ projesinde 413 adet konut inşa edilecek. Yatay mimarili tasarımla kurulacak proje, doğal afetlere karşı güvenli ve sağlıklı yaşam alanlarını sunacak. Proje, Yenidoğan Mahallesi'nde inşa edilecek.

Projedeki satış süreci, konut fiyat ve ödeme seçenekleri, başvuru tarihleri, kura çekim zamanı, teslim tarihi gibi konularda resmi bilgilerin daha sonraki süreçte duyurulması bekleniyor.

KALECİK'TEKİ PROJE DE İHALE EDİLİYOR

Ankara'nın gelişmekte olan ilçesi Kalecik'in Çansakale Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında TOKİ tarafından proje geliştirilecek. Projenin ihalesi yarın düzenlenecek.

TOKİ Ankara Kalecik Çansakale projesinde 188 adet konut, 1 adet cami, alt yapı ve çevre düzenlemesi işleri yapılacak. Halitçeviri Mahallesi'nde ise 56 adet konut inşa edilecek. Bu bölgedeki projenin de ihalesi yarın yapılacak.