TOKİ Antalya Manavgat'a 222 yeni konut yapacak

06 March 2020

Bir yandan 2020 yılı içerisinde hayata geçirilecek 100 bin sosyal konut çalışmalarını sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), diğer yandan daha önce planlanan projelerin ihale sürecini yürütüyor. Antalya'nın Manavgat ilçesinde hayata geçirilecek proje, TOKİ tarafından önümüzdeki ay ihale edilecek.

TOKİ Antalya Manavgat projesi kapsamında 222 adet konut, alt yapı ve çevre düzenlemeleri yapılacak. Projenin ihalesi 1 Nisan 2020 günü düzenlenecek. Projede inşaat çalışmalarının ihaleden sonra yer tesliminin yapılmasıyla başlaması bekleniyor.

Söz konusu proje Manavgat'ın Çeltikçi Mahallesi'nde hayata geçirilecek. Yatay mimarinin hakim olacağı projede nitelikli sosyal alanlar kazandırılacak. Öte yandan projede konut tipleri, konut satış fiyatı, ödeme seçenekleri, kura takvimi gibi konularda henüz resmi bilgiler bulunmuyor. İlerleyen süreçte TOKİ tarafından bu konularda resmi bilgilerin paylaşılması bekleniyor.

AKSARAY'DA KURALAR ÇEKİLDİ

TOKİ 100 bin sosyal konut çalışması kapsamında kura çekimleri geçen hafta başladı. Dün ise TOKİ Aksaray Merkez projesinde yer alan 372 adet konut için kuralar çekildi.

Projede hak sahibi olmayı kazanan vatandaşlarda büyük sevinç görüldü. Projedeki toplam 260 adet 2+1 konutun aylık taksitleri 894 TL'den, 112 adet 3+1 konutun aylık taksitleri bin 022 TL'den başlıyor.

Hak sahibi olmayı kazanan vatandaşlar ile TOKİ arasında sözleşme imzalanacak. Projeye başvuruda bulunan ancak kurada hak sahibi olmayı kazanamayan vatandaşlara ise başvuru ücretleri geri ödenecek.