Toki Başvuru Formu

27 November 2015

Toki başvuru formu haberimizde mevcut. İşte Toki konut başvuru formu...

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Türkiye'nin dört bir yanında sosyal konut üretiyor. Eğer sizde düşük fiyat ve uygun ödeme koşulları ile Toki evlerinden satın almak istiyorsanız başvuru formunu doldurmanız gerekiyor.

TOKİ BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

Başvurular projenin bulunduğu il veya ilçeye göre belediye veya valilik veya kaymakamlığa yapılıyor. Satış duyurularında başvurulacak mercii ve adres ilan ediliyor. Başvuruyu yapacak kişinin ilgili merciden temin edeceği 2 nüsha formu doldurup ilan edilen tarihler arasında teslim edilmesi gerekiyor.

İlgili merci başvuru formlarını kategorisine göre numaralandırıyor. Bir nüsha başvuru sırasında istenilen evraklarla teslim alıyor diğer nüsha ise başvuru sahibine geri veriliyor. Başvurunun şahsen yapılması gerekiyor ve başvuru sırasında kimlik tespiti için nüfus cüzdanı ibraz etme şartı aranıyor.

FORMLA BİRLİKTE VERİLMESİ GEREKEN BELGELER
1. Nufüs cüzdanı fotokopisi

2. Hane halkı gelirinin en fazla net 2 bin 600 olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri
-Başvuru sahibi evli ise kendisi, eşinin ayrı ayrı gelirini kanıtlayan belgeler(çalıştıkları sosyal güvenlik kurumlarından çalıştıklarına dair alınan belgeler ile maaş bordroları, maaş belgeleri)
-Başvuru sahibi veya eşi çalışmıyorsa Sosyal Güvenlik Kurumundan çalışmadığına dair begeleri

3. Şehit aileleri, terör , harp ve vazife malulleri ile bunların dul ve yetimlerinin kredi kullanım durumuna göre T.C. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü'nden alacakları belgeyi veya kimlik belgesi

4. Gazilerin T.C. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü'nden alacakları Gizli Kimlik Belgesi

5. Engelli vatandaşların engelli ve yaşlı hizmetleri genel müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden en az yüzde 40 engelli olduğuna daire alınmış sağlık heyet raporu