TOKİ Bolu Büyük Sanayi Sitesi’nin ihalesi yapıldı

02 February 2018

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) güvencesiyle yükselecek olan Bolu Büyük Sanayi Sitesi'nin ihalesi gerçekleştirildi. Düzenlenen ihale, altyapı ve çevre düzenleme işlerini de kapsıyor. 

Hayata geçirilecek olan Bolu Büyük Sanayi Sitesi projesi TOKİ, Valilik, Belediye, Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Bolu Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanan protokol kapsamında inşa edilecek. Yapılacak olan Sanayi Sitesi yaklaşık 57 Ha alanda planlandığı belirtildi. Sanayi sitesinde 21’i 25 metrekare, 59’u 65,74 metrekare, 52’si 93,6 metrekare ve 856’sı ise 127,68 metrekare büyüklüğünde 4 farklı tipte, toplam 988 adet iş yeri inşa edilmesi hedefleniyor. 

Söz konusu projeyle birlikte şehir merkezinde ekonomik ömrünü tamamlamış sanayi sitelerinin tamamen kent dışına çıkarılması, istihdam, üretim ve bölgesel gelişimin yanı sıra aynı sektörde faaliyet gösteren firmaların kümelendirilmeleri de amaçlanıyor.

Proje alanında oto grubu, tekstilci, demirci, elektrikçi, mobilyacı, PVC-camcı, gıdacı, hırdavatçı, galerici olmak üzere 9 ana sektör temsilcilerine ait iş yerleri ve sosyal donatıların yer alması planlanıyor.