TOKİ Elazığ Cumhuriyet projesinde kuralar çekildi

29 October 2019

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), hayata geçirdiği projelerle ev sahibi olma hayalleri kuran dar gelirli vatandaşları bu hayallerine kavuşturuyor. TOKİ Elazığ Cumhuriyet Mahallesi projesinde de kura heyecanı yaşandı.

TOKİ'nin Elazığ'daki yeni projesinde 141 adet konut satışa sunulmuştu. Projedeki konutlar için 524 başvuru gelirken noter huzurunda yapılan çekiliş sonrasında hak sahibi olmayı kazananlarda büyük sevinç görüldü. Söz konusu konutlar 2+1 ve 3+1 daire tipi şekliyle tasarlandı.

TOKİ Elazığ Cumhuriyet projesi, kentsel dönüşüm projesi olma özelliği taşıyor. Yerinde dönüşümün esas alındığı proje, Elazığ Belediyesi ile imzalanan protokol sonrası hayat buldu. Projenin yaşam alanında nitelikli sosyal alanlar, dükkanlar, peyzaj alanı, spor alanı gibi donatılar bulunuyor.

18 YILDA 860 BİN KONUT

TOKİ'nin faaliyetleri hakkında AA'ya açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, son 18 yılda 860 bin konut ürettiğini belirterek, "TOKİ, ülkemizdeki dar ve orta gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olabilmelerine imkan sağlamıştır. Sadece evler inşa etmemiş, evlerle sosyal donatı alanları, yaşam alanlarını da birlikte inşa ettik, çarpık kentleşmeden kaynaklanan şehirlerimizdeki yapı stokunu hızlı şekilde bertaraf etmiş olduk" ifadelerini kullandı.

TOKİ'nin yurt dışı faaliyetlerinden de bahseden Bakan Kurum, " TOKİ, birçok ülkede iş yapıyor. Endonezya'da, Sri Lanka'da, Pakistan'da ve Somali'de konut, hastaneler, misafirhaneler, spor salonları olmak üzere toplam 6 bin 200 binanın inşaatını bedelsiz olarak yaptık" şeklinde konuştu.