TOKİ Elazığ’da Emekliler İçin 665 Konut Yapacak

10 June 2018

TOKİ, Elazığ’da ‘Emekliye İkinci Bahar’ sloganıyla 665 konutluk yeni bir projeye başlıyor. Elazığ’ın Bizmişen Mahallesi’nde inşa edilecek konutlardan yalnızca emekliler faydalanabilecek.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ihalede, 665 konut ile birlikte bölgenin altyapı çalışmaları ve çevre düzenlemesi işleri de yer aldı.

İhalesi tamamlanan 665 konutun 99’u 3+1, 566’sı ise 2+1 olarak planladı. Konutların yükseklikleri ise zemin +4 olarak ayarlandı. İhaleyi üstlenen firma, klasik mimariyi modern mimari ile bir arada kullanacak, kaplamaları ahşap malzemeyle yapacak, her konutta geniş pencere ve balkonlara yer verecek.

TOKİ tarafından yapılan açıklamaya göre 8 Haziran’da aynı proje kapsamında 700 konutluk yeni bir ihale daha yapılacak. Bununla birlikte ‘’ Emekliye İkinci Bahar’’ projesindeki toplam konut sayısı 1.365’i bulmuş olacak.

Emekliye İkinci Bahar, adını taşıyan bu proje, insanların yalnızca barınma ihtiyacını değil, sosyal anlamda pek çok ihtiyacını karşılıyor. İçerisinde spor ve eğlence alanları, parklar ve daha bir çok yaşam alanı bulunan proje kentin cazibe merkezi olmaya daha şimdiden aday.